Stichting Welzijn Lingewaard
 • Home
 • Activiteiten
 • Kledingruil Lingewaard

Kledingruil Lingewaard

Nu online én beperkt fysiek open.

Via de Facebookpagina Kledingruil Lingewaard Online kunnen inwoners van Lingewaard kleding inleveren en uitzoeken. Er staan dagelijks nieuwe foto's van items op. U kunt reageren door onder de post van het betreffende kledingstuk uw naam en klantnummer te vermelden. De eerste die reageert krijgt het kledingstuk. Op donderdag kunt u het dan komen ophalen met uw stempelkaart. De kledingruilwinkel plaatst onder de reactie een tijdvak voor het ophalen.

Op vrijdag kunt u op afspraak in tijdsblokken kleding inleveren. Stuur hiervoor een chatberichtje via Messenger op de Facebookpagina. Het stempelkaartensysteem is nog van kracht: voor elk ingeleverd kledingstuk ontvangt u stempels, waarmee u dus online een ander kledingstuk kunt uitzoeken.

Er kunnen ook weer beperkt mensen toegelaten worden in de winkel. Met een maximum van twee klanten tegelijk en ook op afspraak. Daarvoor is per klant een tijdsblok van een half uur beschikbaar. Wilt u komen winkelen, dan kunt u een tijdsblok aanvragen via de chat van de Facebookpagina of bellen naar 088-255 25 50 (op werkdagen tussen 11.00 en 14.00 uur).

Locatie: Kolkweg 5a in Haalderen (aan de achterkant van Dorpshuis de Tichel).  

 • Dinsdag: kinderkleding 
 • Woensdag: volwassen kleding
 • Donderdag: ophaaldag
 • Vrijdag: inleverdag

 


Delen is het nieuwe hebben’, vanuit die gedachte is het initiatief Kledingruil Lingewaard ontstaan. We hebben allemaal wel kleren in de kast, een paar schoenen die we eigenlijk nooit dragen waar iemand anders heel blij van wordt. Hoe leuk zou het zijn als we, zonder dat daar geld aan te pas komt, kleding kunnen ruilen?

Samen met Driestroom en een enthousiaste groep vrijwilligers is Kledingruil Lingewaard gestart en het blijkt een enorm succes. Iedereen is welkom bij Kledingruil Lingewaard. Voor velen is dit initiatief al een opstapje geweest naar een actievere daginvulling of zelfs betaald werk. Er is ook een intensieve samenwerking met de Voedselbank, Vluchtelingenwerk en andere doorverwijzende instanties. 

Donaties & Ruilregels

 • Kapotte en ongewassen kleding of kleding met vlekken wordt niet ingenomen.
 • Alleen kinderondergoed en nieuw volwassen ondergoed wordt ingenomen.
 • Of een artikel ingenomen wordt en wat de stempelwaarde is, bepalen de medewerkers.
 • Ook als u geen stempels wenst te ontvangen, wordt er eerst gekeken of de kleding aan de voorwaarden voldoet, zo niet dan krijgt u deze terug.
 • Bij inname van kleding ontvangt u stempels, het meenemen van kleding kost stempels.
 • Een saldo aan stempels kan niet worden omgezet in geld.
 • Op meegenomen kleding wordt geen garantie gegeven.

Doorverwijzen

Bij Kledingruil Lingewaard is iedereen uit Lingewaard welkom!
Mensen uit Lingewaard die ingeschreven staan bij de Voedselbank, begeleid worden door Vluchtelingenwerk of doorverwezen door een andere maatschappelijke instanties kunnen bij Kledingruil Lingewaard regelmatig kleding uitzoeken, zonder gebruik te maken van het ruilsysteem. Zij krijgen een aantal stempels toegewezen afhankelijk van de gezinssamenstelling.

Werkt u bij een maatschappelijke organisatie en wilt u een gezin door verwijzen, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan wordt er z.s.m. contact met u opgenomen.

Werkplaats

Behalve een kledingruilwinkel, is er ook een werkplaats waar klein meubel, huis- en tuindecoratie een eigen karakter krijgen. Er worden bloempotten, bezems, kapstokken, vogelhuisjes, dienbladen e.d. eigenhandig beschilderd. Kleine gedoneerde meubels krijgen er een nieuw jasje.

In de werkplaats werken mensen met een beperking, afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers die het leuk vinden creatief bezig te zijn of dingen te maken. De producten worden verkocht in de winkel Makers & Merken in Bemmel. 
 
Meer weten of vrijwilliger worden? Neem contact op via het Meldpunt: 088 255 25 55 of bel direct met: 06 20948522.

Volg ons op ons eigen Youtube kanaal.
Alle films binnen handbereik.

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2021 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites