Stichting Welzijn Lingewaard
 • Home
 • Activiteiten
 • Over en Weer

Over & Weer

‘Delen is het nieuwe hebben’, vanuit die gedachte is het initiatief Over & Weer – kledingruil ontstaan. We hebben allemaal wel kleren in de kast hangen, een paar schoenen staan die we eigenlijk nooit dragen, maar waar iemand anders heel blij van wordt. Hoe leuk zou het zijn als we, zonder dat daar geld aan te pas komt, kleding kunnen ruilen?

Samen met Driestroom en een enthousiaste groep vrijwilligers hebben we deze gedachte verder uitgewerkt. Over & Weer kledingruil blijkt na ruim een jaar een enorm succes waar veel gebruik van gemaakt wordt. Mensen met verschillende achtergronden en motivatie participeren en werken samen binnen dit initiatief. Bovendien is er een intensieve samenwerking met de Voedselbank, Vluchtelingenwerk en andere doorverwijzende instanties.

Openingstijden:

 • Dinsdag       9.30 – 14.00u
 • Woensdag   9.30 – 16.00u
 • Donderdag  9.30 – 14.00u
 • Vrijdag         9.30 – 14.00u

Over & Weer kledingruil is gevestigd aan de Cuperstraat 9 in Bemmel. Kleding inleveren kan tot een kwartier voor sluiting.

Donaties & Ruilregels

Kleding inleveren kan alleen gedurende de openingstijden (tot een kwartier voor sluiting). Onze medewerkers controleren ter plekke of de kleding aan onderstaande voorwaarden voldoet. Zo niet dan krijgt u de kleding terug. Hiermee behouden we de kwaliteit van de ruilwinkel en tevreden klanten.

 • Kapotte en ongewassen kleding of kleding met vlekken wordt niet ingenomen.
 • Alleen kinderondergoed en nieuw volwassen ondergoed wordt ingenomen.
 • Of een artikel ingenomen wordt en wat de stempelwaarde is, bepalen de medewerkers.
 • Ook als u geen stempels wenst te ontvangen, wordt er eerst gekeken of de kleding aan de voorwaarden voldoet, zo niet dan krijgt u deze terug.
 • Bij inname van kleding ontvangt u stempels, het meenemen van kleding kost stempels.
 • Een saldo aan stempels kan niet worden omgezet in geld.
 • Op meegenomen kleding wordt geen garantie gegeven.

Doorverwijzen

Bij Over & Weer kledingruil is iedereen uit Lingewaard welkom!

Mensen uit Lingewaard die ingeschreven staan bij de Voedselbank, begeleid worden door Vluchtelingenwerk of doorverwezen door een andere maatschappelijke instanties kunnen bij Over & Weer regelmatig kleding uitzoeken, zonder gebruik te maken van het ruilsysteem.
Zij krijgen een aantal stempels toegewezen afhankelijk van de gezinssamenstelling.

Werkt u bij een maatschappelijke organisatie en wilt u een gezin door verwijzen, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,, dan wordt er z.s.m. contact met u opgenomen.

Over & Weer werkplaats

Behalve een kledingruilwinkel, bestaat Over & Weer ook uit een werkplaats waar klein meubel, huis- en tuindecoratie een eigen karakter krijgen. Er worden bloempotten, bezems, kapstokken, vogelhuisjes, dienbladen e.d. eigenhandig beschilderd. Kleine gedoneerde meubels krijgen er een nieuw jasje.

In de werkplaats werken mensen met een beperking, afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers die het leuk vinden creatief bezig te zijn of dingen te maken. De producten worden verkocht in de winkel Makers & Merken in Bemmel.
 
Meer weten of vrijwilliger worden? Neem contact op met de werkplaats van Over &Weer.

SWLingewaard in de media

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non profit organisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2019 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites Huissen
Cookie instellingen
Stichting Welzijn Lingewaard gebruikt cookies en scripts van Google om het gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van de website kunnen verbeteren.
Door akkoord te gaan geeft u aan kennis te hebben genomen van deze analyse.