Stichting Welzijn Lingewaard
  • Home
  • Hulp en advies
  • Hulp bij Nederlandse taal

Taalnetwerk Lingewaard en Overbetuwe

Soms kan onze Nederlandse taal heel ingewikkeld zijn: voor mensen die vanuit een ander land naar Nederland toe zijn gekomen, maar ook voor mensen die hun hele leven al in Nederland wonen. In Nederland heeft 1 op de 9 inwoners moeite met lezen, schrijven, rekenen of met de computer. Het grootste deel van deze mensen is gewoon in Nederland geboren. Voor deze mensen is er ondersteuning mogelijk vanuit het Taalnetwerk.

Vanuit het Taalnetwerk worden activiteiten georganiseerd om met taal te oefenen of om taalvrijwilligers met elkaar kennis en informatie uit te laten wisselen. Ook is het mogelijk om individueel met een taalmaatje aan de slag te gaan. Belangrijk is om het taboe rondom taalproblemen te doorbreken. Je bent niet de enige, dus durf om hulp te vragen!

Contactpersoon SWL voor taalhulp: Margriet de Bot, email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06 30027564.

In de maand spetember vindt de Week van de Alfabetisering plaats. Het Taalnetwerk zal het taboe doorbreken en het gesprek over Alfabetisering aangaan op de volgende plekken:

'Laat je horen!' i.s.m. De Bevelanders:
Donderdag 5 september op de weekmarkt in Elst 11.00-12.00 - en van 14.00 - 15.00 uur in Bemmel. 

Een taboedoorbrekende theatervoorstelling voor taalvrijwilligers:
Woensdag 11 september van 19.00 - 22.00 uur in Theater De Kik in Elst
Vrijdag 13 september van 14.30 - 17.30 uur in het Dominicanenklooster in Huissen
Aanmelden kan via SWL Meldpunt: 088 255 2555 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Koekbar op de markt:
Vrijdag 20 september 's ochtend op de weekmarkt in Heteren en 's middags in Huissen.
Onder het  genot van versgebakken letterkoek in gespek.


Het Taalnetwerk Lingewaard en Overbetuwe bestaat uit Stichting Welzijn Lingewaard, Forte Welzijn, Stichting Lezen en Schrijven, Gemeente Lingewaard, Gemeente Overbetuwe, RijnIJssel, Bibliotheek Gelderland Zuid, Vluchtelingenwerk, School’s Cool, Voorleesexpress, Prago en IVIO.

Margriet de Bot

Coördinator Taalhulp
t 06 30027564
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
“Moeite met taal is niet iets om je voor te schamen. SWL biedt verschillende vormen van ondersteuning. Neem contact op met de coördinator Taalhulp”

SWLingewaard in de media

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2019 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites Huissen
Cookie instellingen
Stichting Welzijn Lingewaard gebruikt cookies en scripts van Google om het gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van de website kunnen verbeteren.
Door akkoord te gaan geeft u aan kennis te hebben genomen van deze analyse.