Stichting Welzijn Lingewaard

Aangepaste bereikbaarheid SWL

In verband met de coronamaatregelen zijn wij momenteel beperkt bereikbaar op ons algemene nummer (088-255 25 50). Deze lijn is bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur.Het Meldpunt (088-255 25 55) is bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Hier kunt u ook terecht met vragen over vrijwilligerswerk, o.a. als u een belmaatje zoekt of interesse heeft om zelf belmaatje te worden.

Lees verder

Kledingruilwinkel en Ruilwinkel Goed Spul weer open

De Kledingruilwinkel in Haalderen (dorpshuis Tichel) is weer geopend. Vanaf woensdag 28 april is het niet meer nodig om van te voren een afspraak te maken. Er mogen maximaal vier klanten tegelijk in de winkel, zodat het niet te druk wordt. We hanteren per klant een tijdsblok van een half uur, zodat iedereen binnen die tijd rustig kan winkelen. De stempelkaarten blijven gewoon geldig en te gebruiken.

Lees verder

De waarde van mantelzorg in Lingewaard

In de gemeente Lingewaard zijn er naar schatting per jaar zo’n 14 duizend mantelzorgers actief. Dit heeft MantelzorgNL onlangs laten onderzoeken door onderzoeksbureau Ecorys.Mantelzorgers bieden onbetaalde, vaak langdurige zorg aan een ziek familielid of vriend. Deze zorg is intensief en vraagt vaak veel van degene die zorgen. In Lingewaard voelen zich ongeveer 1300 mantelzorgers overbelast (bijna 1 op de 10). Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard staat deze groep mensen samen met de gemeente bij, door middel van onder meer lotgenoten contactgroepen, cursussen en de vrijwillige...

Lees verder

SWL introduceert: budgetkoken met Willem!

Je mag er hopelijk bijna elke dag aan geloven: het avondeten! Waar de een snel iets lekkers uit zijn mouw tovert, heeft de ander niet altijd even veel inspiratie of geld om gezond te koken. Maar: een gezonde maaltijd hoeft niet duur te zijn. Daarom introduceert Stichting Welzijn Lingewaard: budgetkoken met Willem. Dit in het kader van het project “samen eten in de anderhalve meter samenleving”, gesubsidieerd door Het Oranjefonds. Elke maandag kookt chefkok Willem Cornelissen voor de camera een gezonde, goedkope maaltijd (€2 pp), om deze met inwoners in Lingewaard te delen.

Lees verder

Mama’s Café: nu in Lingewaard!

Jonge moeders opgelet! Stichting Welzijn Lingewaard organiseert sinds mei het Mama’s Café: een plek voor moeders uit Lingewaard om te ontmoeten, ontspannen en op te laden. Het is een maandelijks terugkerende activiteit. In eerste instantie online, maar er gaat binnenkort ook weer een picknick plaatsvinden. Dit uiteraard onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Voor jonge moeders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar kan het best puzzelen zijn: het opvoeden van de kinderen, aandacht houden voor jezelf en het onderhouden van sociale contacten. Bij de bijeenkomsten van het Mama’s Café...

Lees verder

Lingewaard Fit: een positief effect op de gezondheid, juist in Coronatijd

Minder sporten en bewegen door corona: voor veel mensen in Lingewaard een bekend fenomeen. Je zit veel thuis, kunt niet naar je sportvereniging en sinds deze week zijn bijvoorbeeld groepslessen ook verboden. En dat terwijl het juist nu van groot belang is om in conditie te blijven. De vraag is: wat nu? En het antwoord: ga naar lingewaardfit.nl, geef je op en doe mee! De komende weken (zeker tot 1 januari 2021) kunnen inwoners namelijk gratis deelnemen aan krachttraining onder leiding van fysiotherapeuten Gosse Bootsma & Jesse Smit. 

Lees verder

SWL heeft per 1 april een wooncoach voor al uw woonvragen (65+)

Zoekt u een kleinere (levensloopbestendige) woning, omdat uw kinderen de deur uit zijn? Wordt traplopen of de tuin bijhouden voor u steeds vermoeiender? Of woont u prettig in uw eigen woning en buurt, maar heeft u het idee dat het allemaal wat veiliger en comfortabeler kan? Fijn als u weet welke mogelijkheden er zijn op het gebied van wonen. De wooncoach kan u adviseren.Petra Verhagen is wooncoach voor de Stichting Welzijn Lingewaard, in de gemeente Lingewaard, voor inwoners vanaf 65 jaar. Ze is hét aanspreekpunt voor uw woonvragen en wijst u de weg naar de juiste instanties.

Lees verder

Volg ons op ons eigen Youtube kanaal.
Alle films binnen handbereik.

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2021 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites