Stichting Welzijn Lingewaard

Coronahulp Lingewaard

coronahulplijnInwoners uit Lingewaard kunnen contact opnemen met Stichting Welzijn Lingewaard of het Rode Kruis. Medewerkers en vrijwilligers van deze organisaties bieden hulp, een luisterend oor en geven advies. Wij volgen de landelijke en lokale richtlijnen. We werken zoveel mogelijk telefonisch of digitaal en anders met zo min mogelijk fysiek contact. Boodschappen plaatsen wij voor de deur en alle contacten zijn telefonisch. #coronahulplingewaard #wedoenhetsamen #oogvoorelkaar
Stichting Welzijn Lingewaard Meldpunt
Telefoonnummer: 088-25 52 555 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Het Rode Kruis heeft een speciale hulplijn voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten geopend. Telefoonnummer: 070-44 55 888

Oog voor elkaar

Overheid, gemeenten en organisaties hebben ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Scholen, sport, ontmoetingscentra en horeca zijn gesloten. Het sociale leven van veel mensen is tijdelijk stil gelegd. Voor iedereen in Nederland heeft dit grote gevolgen.

Gelukkig zien we dat veel mensen hulp krijgen van bijvoorbeeld de kinderen, vrienden of een buurman. Maar niet iedereen kan makkelijk een beroep doen op buren of familie. Bovendien beperken we de sociale contacten deze periode zo veel mogelijk. Daarom bieden organisaties als Stichting Welzijn Lingewaard en het Rode Kruis hulp. Voor inwoners die op dit moment hulp nodig hebben en bij wie niemand in de omgeving kan helpen. Bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen. Maar ook om gewoon een praatje te maken of wanneer inwoners vragen hebben.

Helpt u mee?

Deelt u dit bericht in uw krant of op uw website? Zo helpt u ook onze inwoners die het hard nodig hebben. Zo helpen de lokale organisaties van Tafeltje Dekje mee om een flyer te verspreiden. De flyer over deze hulp nemen zij mee naar de mensen die een maaltijd krijgen.

Wilt u of uw organisatie iets voor een ander betekenen dan is uw hulp van harte welkom en kunt u ook contact opnemen met SWL.

Het RIVM heeft de meest actuele informatie op hun website staan. Daar vindt u ook de veel gestelde vragen en informatiefilmpjes over het Coronavirus https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
Klik hier voor de meest actuele informatie in Gemeente Lingewaard.

Mensen met het Corona virus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten of kortademigheid. Denk er daarbij aan dat ouderen niet altijd koorts ontwikkelen, een koortsig gevoel kan al een signaal zijn. Is iemand in één van de risicogebieden geweest, vraag dan of zij even wachten met deelnemen aan een activiteit, totdat ze zeker weten dat ze zelf niet besmet zijn en geen klachten vertonen. Hierdoor kunnen zij u niet besmetten.

Wat te doen tegen verspreiding

De belangrijkste maatregelen die u kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
· Was uw handen regelmatig
· Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
· Gebruik papieren zakdoekjes
· Geen handen schudden
Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen

Contact opnemen
Ervaart u klachten zoals koorts en luchtwegklachten en bent u in aanraking geweest met iemand die een risicogebied bezocht heeft of iemand die zelf besmet is? Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Volg ons op ons eigen Youtube kanaal.
Alle films binnen handbereik.

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2021 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites