Stichting Welzijn Lingewaard

Ondertekening Convenant cultuureducatie

Convenant Cultuureducatie1Op donderdag 17 september ondertekende wethouder Theo Janssen tijdens een online bijeenkomst het convenant cultuureducatie 2020-2024 én het bijbehorende deelconvenant ‘Méér Muziek in de Klas Lokaal Lingewaard’. De andere ondertekenaars zijn het basisonderwijs, de Open Academie, Stichting Welzijn Lingewaard en Bibliotheek Gelderland Zuid. De partijen willen gezamenlijk de kwaliteit van het cultuuronderwijs versterken. Het ondertekenen van het convenant is een belangrijke stap hierin.

Bekijk
hier een filmreportage. 

Het convenant geeft invulling aan één van de belangrijkste doelstellingen uit de cultuurnota 2016-2020 ‘Lingewaard bruist …’, namelijk cultuureducatie in het basisonderwijs. De afspraken in het convenant zorgen voor een (nog) betere afstemming tussen vraag en aanbod waardoor de kwaliteit van het cultuuronderwijs verbetert. Cultuuronderwijs is belangrijk voor de vorming en ontwikkeling van kinderen en ter voorbereiding op creatieve functies in de samenleving. Het is van belang dat kinderen en jongeren gelijke ontwikkelkansen krijgen vanuit een rijke taalomgeving. Daarom is hiervoor in het convenant ook aandacht.

Een belangrijk onderdeel van het convenant is het deelconvenant ‘Méér muziek in de klas Lokaal Lingewaard’. Hierin staat dat de partijen ervoor zorgen dat muziek een vaste plaats heeft bij de kinderen op de basisschool. 

SWLingewaard in de media

Volg ons op ons eigen Youtube kanaal.
Alle films binnen handbereik.

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2020 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites Huissen