Stichting Welzijn Lingewaard

De waarde van mantelzorg in Lingewaard

In de gemeente Lingewaard zijn er naar schatting per jaar zo’n 14 duizend mantelzorgers actief. Dit heeft MantelzorgNL onlangs laten onderzoeken door onderzoeksbureau Ecorys.

Mantelzorfoto liggend persbericht 1gers bieden onbetaalde, vaak langdurige zorg aan een ziek familielid of vriend. Deze zorg is intensief en vraagt vaak veel van degene die zorgen. In Lingewaard voelen zich ongeveer 1300 mantelzorgers overbelast (bijna 1 op de 10). Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard staat deze groep mensen samen met de gemeente bij, door middel van onder meer lotgenoten contactgroepen, cursussen en de vrijwillige inzet van mantelzorgondersteuners (respijtzorg).

Er zijn nog meer cijfers bekend. Zo besteden mantelzorgers in Lingewaard maar liefst 4 miljoen uren aan mantelzorgtaken. Natuurlijk is mantelzorg niet eenvoudig in geld uit te drukken: je doet het vaak uit liefde en omdat het niet anders kan. Maar toch zijn er schattingen gemaakt van de waarde van de tijdsinzet. Die wordt geschat tussen de 40 en 65 miljoen euro per jaar. Daarnaast maken mantelzorgers in Lingewaard samen per jaar circa 5 miljoen euro aan kosten (denk aan reiskosten, uitgaven voor extra boodschappen, medicatie en zorgattributen. Lees hier voor meer informatie. 

Volg ons op ons eigen Youtube kanaal.
Alle films binnen handbereik.

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2021 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites