Stichting Welzijn Lingewaard

Hulp bij alcoholverslaving

swlingewaard familie hersenletselOp woensdag 3 juli 2019 gaat de nieuwe AA-werkgroep ’Per 24 uur’ van start. AA staat voor “Anonieme Alcoholisten”. De AA-werkgroep is een groep voor mensen met een alcoholverslaving. Zij proberen elkaar te helpen om van deze verslaving af te komen. Dat doen zij door ervaringen met elkaar te delen.
In Huissen is al zo’n 15 jaar een AA-werkgroep actief. De belangstelling hiervoor is erg groot. Reden voor de heer Johan van Nieuwenhuizen in Bemmel een groep op te starten. De groep heet ‘Per 24 uur’.
De heer Van Nieuwenhuizen is inwoner van Bemmel. Hij heeft ervaring in het opzetten van zelfhulpgroepen. Hij is zelf op dit moment ruim 40 jaar nuchter. Zijn kennis deelt hij graag met lotgenoten door op te treden als spreker, voorlichter en coach. Voor hulp bij het zoeken naar een nieuwe plek stapte de heer Van Nieuwenhuizen naar de wethouder. De gemeente Lingewaard is blij met de komst van ‘Per 24 uur’ in Bemmel.
“Een extra AA-werkgroep, die de kennis en ervaring heeft om andere mensen met een alcoholverslaving te helpen, vind ik een mooie aanvulling van het hulpaanbod in onze gemeente”, aldus wethouder Aart Slob van de gemeente Lingewaard. “Dit soort initiatieven past goed bij ons beleid om, samen met inwoners en maatschappelijke partners, meer laagdrempelige voorzieningen te ontwikkelen, naast de zwaardere hulp die de professionele organisaties kunnen bieden.”
Met hulp van de Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) is een ruimte gevonden in het gebouw van SWL aan de Cuperstraat 9 in Bemmel.

Heeft u het verlangen op te houden met drinken? Om lid te worden van de AA is het hebben van deze wens de enige eis. Er zijn dus geen kosten verbonden aan het lid zijn. Nuchter blijven en andere alcoholisten helpen om nuchter te worden en te blijven is het hoofddoel.

Voor meer informatie of hulp mag u altijd de AA-werkgroep ‘Per 24 uur’ bellen. Het telefoonnummer is (06) 25428698. Ook kunt u kijken op www.aa-nederland.nl

SWLingewaard in de media

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2019 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites Huissen
Cookie instellingen
Stichting Welzijn Lingewaard gebruikt cookies en scripts van Google om het gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van de website kunnen verbeteren.
Door akkoord te gaan geeft u aan kennis te hebben genomen van deze analyse.