Stichting Welzijn Lingewaard
0

Stichting Lezen & Schrijven en Vereniging ABC Gelderland

Inzetvraag: in overleg
Geplaatst 5 maanden 12 dagen geleden in PR & Communicatie geen verloopdatum

Beschrijving

logoABC             logo lezenenschrijven2x
De vereniging ABC en Stichting Lezen en Schrijven hebben met elkaar afspraken gemaakt over de inzet en begeleiding van Taalambassadeurs. Per afdeling (ABC) of regio (L&S) is er één contactpersoon die coördineert. Een taalregisseur, een regiomedewerker of een vrijwilliger (in geval van ABC) kan deze taak op zich nemen. De contactpersoon/begeleider is de spin in het web van het regionale netwerk van Taalambassadeurs.
De combinatie van onderwijskundige expertise, praktijkgericht lesmateriaal en een getrainde (taal)vrijwilliger zorgt voor mooie resultaten. Er zijn niveauverhogende programma’s en projecten waarbij specifieke thema’s aan bod komen, zoals werk, zelfredzaamheid of gezondheid.

Vereniging ABC is een vereniging voor en door laaggeletterden. We zetten ons in voor belangenbehartiging, ontmoeting en ontwikkeling van mensen die laaggeletterd zijn. De regionale afdeling Gelderland wordt bestuurd door mensen die ook laaggeletterd zijn of waren. 
 
Stichting Lezen en Schrijven: Samen met honderden organisaties zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland scholing krijgen. Zo leren ze beter lezen, schrijven, rekenen en digitaal hun weg vinden. Dit vergroot hun zelfredzaamheid. Hiervoor ontwikkelen we samen met kennispartners programma’s en projecten.
 
Werkzaamheden:

Heb jij een hart voor mensen die weinig basisvaardigheden bezitten als spreken, lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden? Wil je je vrijwillig inzetten voor de vereniging die hun belangen vertegenwoordigd? Dan zou je weleens de begeleider kunnen zijn waar we als afdeling Gelderland van vereniging ABC op zoek naar zijn!
 
- Eindverantwoordelijk voor de begeleiding van Taalambassadeurs 
- Op de hoogte van en actie ondernemen naar aanleiding van:
-de activiteiten van Stichting Lezen en Schrijven en vereniging ABC
-de wervingsmaterialen
-de mogelijkheden om de Taalambassadeurs in beeld te laten komen
- Resultaten en successen delen met Stichting Lezen en Schrijven en vereniging ABC 
- Binnen zijn of haar afdeling bijeenkomsten, uitstapjes en trainingen voor Taalambassadeurs organiseren. Tijdens die ontmoetingen wisselen de Taalambassadeurs ervaringen uit, leren van elkaar, kijken terug op onderdelen van de training, maken nieuwe plannen en stellen leervragen.
- Als daar behoefte aan is vervolgtrainingen organiseren. Tijdens zo’n training wordt bijvoorbeeld samen het wervingsmateriaal bekeken en geëvalueerd, worden bestaande en nieuwe filmpjes bekeken en wordt gekozen voor het bijwonen van specifieke bijeenkomsten.
- Altijd het eerste aanspreekpunt voor organisaties die een Taalambassadeur willen inzetten. Hij of zij is goed op de hoogte van de activiteiten die iedere ambassadeur afzonderlijk kan en wil.
- Ervoor zorgen dat de Taalambassadeurs op de hoogte zijn van bijeenkomsten die Stichting Lezen en Schrijven en Vereniging ABC organiseren, bijeenkomsten tijdens de Week van de Alfabetiseren. deelnemers- en Taalambassadeursdagen enz.
- Eén of twee keer per jaar de Taalambassadeurs in het zonnetje zetten
- Zorgen voor de vrijwilligers- en reiskostenvergoeding

Wensen:

Voor een zorgvuldige begeleiding van Taalambassadeurs, die geen schade mogen oplopen in hun werk als ambassadeur beschik je over empathisch vermogen en geduld. Daarnaast heb je plezier in het begeleiden en ondersteunen van deze mensen.

Werktijden:

In overleg

Locatie:

Lingewaard

Herken jij je in dit profiel en ben je enthousiast geworden om je aan te sluiten bij de afdeling Gelderland van vereniging ABC? Dan komen we graag met je in contact!
Meer informatie en aanmelden voor deze vacature kun je op de website van ABC, zie hieronder.
Je kunt ook direct reageren via onderstaand mailadres.

Vacaturenummer: 2018-11-09-008
Dit nummer altijd gebruiken in de communicatie met contactpersonen.

Contactgegevens

Contactpersoon: Lisanne Veraart (Stichting Lezen en Schrijven)
Tel. 06 - 1553 9457
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:  Klik hier

Meld je aan voor dit vrijwilligerswerk

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Locatie

Lingewaard, Nederland
648 hits Aanbevolen:

SWLingewaard in de media

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non profit organisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2019 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites Huissen
Cookie instellingen
Stichting Welzijn Lingewaard gebruikt cookies en scripts van Google om het gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van de website kunnen verbeteren.
Door akkoord te gaan geeft u aan kennis te hebben genomen van deze analyse.