Stichting Welzijn Lingewaard

Sport, cultuur en jeugd

Projecten

SWL werkt aan verschillende projecten met betrekking tot sport, cultuur en jeugd tot 18 jaar. Denk aan naschoolse programma’s, culturele rondjes, Sjors sportief- en creatief, Looveldenloop, Go Sport, sportakkoord.

Sportcoach Rosanne de Groot neemt deze werkzaamheden op zich: “In een deel van mijn werkzaamheden komen sport en cultuur samen en hierbij versterkt de Open Academie mij en ik hen. Het is heel fijn samen op te trekken en gebruik te maken van elkaars expertise. Het zelfde geld voor Stichting Welzijn Lingewaard, ook welzijn en sport komen regelmatig samen en dan is het fijn dat je ook daar gebruik kunt maken van de expertise die er al aanwezig is. Dit maakt mij werk en mijn werkzaamheden heel dynamisch en flexibel. Het is nooit hetzelfde en verandert constant. Dat vind ik ook het leuke en uitdagende aan mijn werk. Er zijn al veel mooie samenwerkingen en projecten uitgekomen en ik hoop dat er nog veel meer mogen volgen!”

SWL en jeugd

Sportakkoord: Jeugd in Beweging

Hier vallen een aantal acties onder o.a. het door ontwikkelen van sport, bewegen en gezondheid op scholen. Hiervoor en hierdoor is er regelmatig contact met de scholen en aanbieders om te kijken hoe we dit kunnen doen.

Preventie akkoord: Optimaliseren gezonden kinderopvang en gezonde school

Hier valt onder andere doorontwikkeling menukaart voor scholen onder met interventies die er al zijn en in de toekomst aangeboden gaan worden. Plannen van een informatie bijeenkomst van de gezonde school. Inzet 0-meeting motoriek jeugd van Lingewaard om naar de toekomst te kunnen meten of er verschil is als bepaalde interventies ingezet worden.

Projecten

Naschools aanbod

Aanbod op het gebied van Sport en Cultuur direct na school in samenwerking met de school en kinderopvang, per school op maat.

Sjors Sportief en Creatief

Boekje met kennismakingslessen (vaak) gratis van sport en cultuur aanbieders uit Lingewaard en omstreken.
Kijk hier voor het aanbod in Lingewaard.

Looveldenloop

Kidsrun in Looveldenloop in samenwerking met Medisch Centrum Loovelden & IKC Binnestebuiten

Cultureel Rondje

Groepen 7 van het basisonderwijs maken kennis met verschillende locaties en workshops in Lingewaard waar ze normaal gesproken niet zo snel mee in aanraking komen. Ze volgen 2 workshops op verschillende locaties op een ochtend en fietsen van de ene naar de andere workshop. Dit doen we ook met 3 VMBO van OBC Bemmel.

Cultureel Platform Lingewaard

Dit is een vertegenwoordiging van de culturele verenigingen in Lingewaard die belangen behartigd vanuit de cultuur richting gemeente maar ook adviserend is.

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2022 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites