Sport en verenigingen

Sport is fantastisch!

Sport is fantastisch, het levert enorm veel op.

Gelukkig weten veel inwoners van Lingewaard de weg richting het sporten of de sportvereniging te vinden. Het brengt je gezondheid, sociale contacten en ontspanning en gelukkig niet meer weg te denken bij velen. Ook zijn er veel mensen actief binnen een sportverenging, de meeste verenigingen draaien alleen op inzet van vrijwilligers. Deze verenigingen willen we natuurlijk zo gezond mogelijk houden. Hoe doe je dat? Waar loop je als vereniging tegenaan? Wat is er voor nodig om de vereniging draaide te houden?

Voor deze en alle andere vragen rondom sportverenigingen kan je terecht bij Thijs Sloot. Hij kan je ondersteunen bij alle vragen die op komen op of rondom de sportvereniging.

Sportakkoord: samen bewegen en beleven

Wat willen we bereiken?

  • Lingewaard Sport! als bekend ‘merk’ op het gebied van sport, bewegen en een gezonde leefstijl.
  • Er is een netwerk waarin spelers van het Lingewaards Sportakkoord samenwerken.
  • Er is een (digitale) plek waar sport- en beweegaanbod inzichtelijk is. lingewaardinbeweging.nl


Hoe gaan we dat doen?

Om samen te bewegen en beleven organiseren we een netwerk onder de naam Lingewaard Sport! Daarbij gaan werkgroepen aan de slag met de thema’s uit dit sportakkoord. Zo creëren we een netwerkstructuur om samen de doelen en acties uit dit sportakkoord aan te pakken. Daarnaast onderhouden we een digitaal sportloket op  lingewaardinbeweging.nl en zorgen we voor de algemene promotie van de sport in Lingewaard. Iedereen moet bewegen!!!

Sportakkoord: sterke en vitale aanbieders

Wat willen we bereiken?

  • Sport- en beweegaanbieders zijn vitaal en toekomstbestendig met voldoende vrijwilligers.
  • Sport- en beweegaanbieders ontwikkelen desgewenst nieuwe vormen van sport- en beweegaanbod en richten zich op kwetsbare doelgroepen.
  • Een veilig en gezond sportklimaat bij alle sport- en beweegaanbieders.
  • Sport- en beweegaanbieders werken onderling en met andere (maatschappelijke) partners samen.


Hoe gaan we dat doen?

Er is ontzettend veel sport- en beweegaanbod in Lingewaard. Om toekomstbestendig te worden en blijven is samenwerken noodzakelijk. Het liefst vanuit onderop. Samenwerken betekent soms dat we het gezamenlijk belang voorop stellen en soms ons eigen belang aan de kant moeten schuiven. Sport- en beweegaanbieders krijgen vrijheid om zich te kunnen ontwikkelen. Door passende  verenigingsondersteuning in te zetten, de Open-Club-gedachte te stimuleren en vrijwilligerswerk te bevorderen, worden sport- en beweegaanbieders ondersteund.

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2022 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites