Skip to main content

Gezinsondersteuning

Collectieve activiteiten voor ouders

Gezinsondersteuning van SWL maakt het mogelijk dat verschillende groepen ouders elkaar kunnen ontmoeten. De ene groep staat in het teken van gezellig samen zijn. De andere groep is juist meer gericht op het uitwisselen van ervaringen en tips van ouders die in eenzelfde situatie zitten.

Mama’s Café Lingewaard:

Vind jij het leuk om andere moeders en hun kinderen te leren kennen? Kom dan naar het Mama’s Café. Iedere tweede woensdag van de maand is er een activiteit. Je vindt hier gezelligheid en ontspanning. We zorgen voor iets te drinken en iets lekkers. En er is ruimte om je vragen of verhalen over het ouderschap met elkaar te delen. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee wordt gewaardeerd.

Wil je een keer aansluiten bij het Mama’s Café stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/app met Anita Blom via nummer 06 83 58 05 98. Je wordt dan op de hoogte gehouden over de komende activiteiten.

Oudergroep voor ouders met een kind met autisme:

Als ouder van een kind met autisme heb je een bijzondere, dankbare en soms uitdagende taak. Bij de Oudergroep voor ouders met een kind met Autisme heb je de ruimte om met andere ouders te sparren over allerlei vragen en zaken die belangrijk zijn voor jou. Of om te delen en advies te vragen over waar je tegenaan loopt in de levensfasen van je kind. De oudergroep komt eens per twee maanden samen. Daarnaast worden er van tijd tot tijd bijzondere thema avonden georganiseerd. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee wordt gewaardeerd.

Wil je een keer aansluiten bij de Oudergroep voor ouders met een kind met Autisme? Je bent altijd welkom om een keer binnen te lopen bij een activiteit. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Kijk voor de komende data op https://www.swlingewaard.nl/activiteiten/activiteiten-gezinsondersteuning Voor meer informatie kun je bellen met Anita Blom via 06 83 58 05 98.

Steungroep voor ouders van kinderen met een verslaving:

Als je kind een verslaving heeft, kan dat een grote impact hebben op jou als ouder. En ook op de rest van je gezin. We kunnen ons voorstellen dat je dan als ouder graag:

  • Je verhaal kwijt wilt, zonder dat je gelijk beoordeeld wordt

  • Andere ouders wilt ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten

  • Herkenning, erkenning en begrip krijgt voor je situatie

In Lingewaard is er sinds kort een steungroep voor ouders van kinderen met een verslaving opgestart. Het initiatief is gekomen van ouders die zelf een  kind met verslavingsproblematiek hebben. Zij begeleiden de bijeenkomsten.

De vrijwilligers die de groep leiden hebben door hun ervaringen een breed eigen én professioneel netwerk. Juist omdat zij in hetzelfde schuitje zitten, is de bijeenkomst veilig. De informatie die in de groep wordt gedeeld, blijft vertrouwelijk en binnen de groep. Dat betekent ook dat de informatie niet naar professionals wordt doorgespeeld. Wel kunnen we, indien een ouder dat wenst, ondersteunen bij het vinden van of doorverwijzen naar professionele hulp.

Voor welke verslavingen kun je bij deze groep terecht? Voor alle! Denk aan: alcohol, drugs, gamen, gokken, seks, eetstoornissen. Om aan de praatgroep deel te nemen is geen verwijzing nodig. Wel is er een aanmelding nodig. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee wordt gewaardeerd.

Voor vragen of om je aan te melden kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel/ app naar Kaya Dielessen via 06 13 96 65 41 .

Vanuit verwijzers

Marianne2Lies de Jong is maatschappelijk werker bij Rijnstad en heeft afgelopen jaar een aantal van haar cliënten naar SWL verwezen.

"Bij het verwijzen ging het met name om ouders die door verschillende oorzaken, zoals scheiding of psychische problematiek, overbelast waren. Soms wordt het ouders te veel en doen ze alles om alle ballen hoog te houden. Toen bij een van de ouders een burnout dreigde, heb ik meteen aan de bel van SWL getrokken. En daarmee was het gezin goed geholpen. Er werd snel contact opgenomen met mijn cliënten en binnen een week ging er daadwerkelijk iemand bij hen langs. Ik kreeg als verwijzer de indruk dat er heel goed naar de problematiek werd gekeken en dat de gezinsondersteuner een ervaringsdeskundige was in het kader van de problematiek van mijn cliënten.

rijnstad

En de samenwerking tussen Rijnstad en SWL?
Die verloopt soepel en goed!”
website Rijnstad

Vanuit ouders

Info volgt

Klaas (41 jr)

Info volgt

Burnout ouders

Info volgt

Vragen of ondersteuning nodig?

Wij helpen je graag.

Kaya Dielessen

06-139 66 541
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anita Blom

06-835 80 598
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.