Skip to main content

Gezinsondersteuning

Voor ouders

Het opvoeden van kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Het is heel logisch dat je daarbij soms een steuntje in de rug nodig hebt. Je baby is ineens veranderd in een veeleisende peuter. Het lukt je niet om duidelijke afspraken te maken met je puber. Of je hebt zo weinig energie dat je niet weet hoe je alle ballen in de lucht moet houden.

Een vrijwilliger van SWL kan jou op een laagdrempelige manier ondersteunen. Een vrijwilliger heeft altijd ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen. De vrijwilliger heeft tijd en aandacht voor je, snapt je goed en gaat samen met jou kijken wat nodig is om wat meer balans te vinden. Hij/zij stemt daarbij altijd af op jouw behoefte. De vrijwilliger kan op korte termijn ingezet worden, er zijn geen wachtlijsten. De hulp is  gratis en er is geen indicatie van de gemeente nodig.

Incidentele gezinsondersteuning
Heeft jouw gezin kortdurend, praktische ondersteuning nodig? Even een steuntje in de rug, zodat jullie daarna weer zelf verder kunnen? Ook dat kan bij Gezinsondersteuning SWL. Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op voor de mogelijkheden.

Wij ondersteunen bijvoorbeeld bij:

  • Praktische vragen rondom opvoeding
  • Autisme
  • AD(H)D
  • Overbelasting ouders
  • Pubergedrag
  • Praktische vraagstukken door ziekte
  • Nieuwe situaties ontstaan door scheiding
  • Vragen over spelen en ontspannen met kinderen
  • Het zoeken naar maatjes voor kinderen/ jongeren met lichte gedragsproblematiek
  • Nieuwkomersgezinnen”

Alle vrijwilligers die SWL voor gezinsondersteuning inzet, worden zorgvuldig getraind en werken met een VOG.

Werkwijze

Je meldt je als gezin aan per e-mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Of bel/App Kaya Dielessen of Anita Blom.

Zij komen bij je langs om kennis te maken en meer te horen over de ondersteuning die je wenst. Dan gaan ze op zoek naar een vrijwilliger die zo goed mogelijk aansluit bij jouw vraag en jouw gezin. Een vrijwilliger die wekelijks bij je langskomt. Een vrijwilliger, die de tijd voor je neemt, die jou ondersteunt om weer meer balans te vinden. Waarom moeilijk doen als een vrijwilliger met tijd en aandacht je kan ondersteunen?

Kaya Dielessen

06-139 66 541
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anita Blom

06-835 80 598
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijwilliger worden?

Ben je zelf ervaringsdeskundig als opvoeder, heb je een flinke dosis humor, beschik je over een flexibele, sociale en optimistische houding en wil je op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen andere gezinnen verder helpen?
Meld je dan nu aan als vrijwilliger!

Onderstaand een aantal vacatures. Deze vacatures zijn overigens niet allen van SWL gezinsondersteuning, maar ook van andere organisaties. 
klik hier voor het totale aanbod.