Skip to main content

Gezinsondersteuning

Voor ouders

Het opvoeden van kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Het is heel logisch dat je daarbij soms een steuntje in de rug nodig hebt. Dit kan verschillende redenen hebben:

Algemene Gezinsondersteuning
Misschien heb je zo weinig energie dat je niet weet hoe je alle ballen in de lucht moet houden. Misschien is je baby ineens veranderd in een veeleisende peuter en weet je niet hoe je daarmee om moet gaan. Of het lukt je niet om duidelijke afspraken te maken met je puber. Een vrijwilliger van Gezinsondersteuning kan je helpen door iets te ondernemen met de kinderen, of door met jou na te denken over hoe je om kunt gaan met de dingen waar je mee worstelt.

Een maatje voor een kind
Misschien heeft je kind problematiek waardoor je het gevoel hebt altijd ‘aan’ te moeten staan. Of merk je dat je aandacht te kort komt voor je andere kind. Een vrijwilliger van Gezinsondersteuning SWL kan als maatje iets ondernemen met je kind, waardoor jij even je handen vrij hebt.

BabythuisZorg
Het eerste levensjaar van een kind is vaak heel intensief voor ouders, door onderbroken nachten, of zorgen over voeding of hechting. Gezinsondersteuning SWL werkt voor deze gezinnen samen met de babyconsulenten van Het Kraamnest. De babyconsulent kan ouders adviseren over allerlei zaken, terwijl de vrijwilliger ouders meer praktisch kan ondersteunen om tot rust te komen.

Incidentele gezinsondersteuning
Heb je net een operatie gehad of is er een andere reden waardoor je tijdelijk wat extra handjes thuis kunt gebruiken? Ook dat kan bij Gezinsondersteuning SWL.

Hoe gaat Gezinsondersteuning SWL in de praktijk?
Een vrijwilliger van SWL kan jou en je gezin op een laagdrempelige manier ondersteunen. De vrijwilliger heeft tijd en aandacht voor je, snapt je goed en sluit aan bij jouw behoefte. Dat zorgt ervoor dat je energie toeneemt en je jouw balans terugvindt als ouder.

Een vrijwilliger komt een aantal uren in de week bij jou thuis, voor een periode van drie maanden tot een jaar. Alle vrijwilligers hebben ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen. De vrijwilliger kan op korte termijn ingezet worden, er zijn geen wachtlijsten. De hulp is gratis en er is geen indicatie van de gemeente nodig.


Neem
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op voor de mogelijkheden.

Wij ondersteunen bijvoorbeeld bij:

  • Praktische vragen rondom opvoeding
  • Autisme
  • AD(H)D
  • Overbelasting ouders
  • Pubergedrag
  • Praktische vraagstukken door ziekte
  • Nieuwe situaties ontstaan door scheiding
  • Vragen over spelen en ontspannen met kinderen
  • Het zoeken naar maatjes voor kinderen/ jongeren met lichte gedragsproblematiek
  • Nieuwkomersgezinnen”

Alle vrijwilligers die SWL voor gezinsondersteuning inzet, worden zorgvuldig getraind en werken met een VOG.

Werkwijze

Je meldt je als gezin aan per e-mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Of bel/App Kaya Dielessen of Anita Blom.

Zij komen bij je langs om kennis te maken en meer te horen over de ondersteuning die je wenst. Dan gaan ze op zoek naar een vrijwilliger die zo goed mogelijk aansluit bij jouw vraag en jouw gezin. Een vrijwilliger die wekelijks bij je langskomt. Een vrijwilliger, die de tijd voor je neemt, die jou ondersteunt om weer meer balans te vinden. Waarom moeilijk doen als een vrijwilliger met tijd en aandacht je kan ondersteunen?

Kaya Dielessen

06-139 66 541
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anita Blom

06-835 80 598
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijwilliger worden?

Ben je zelf ervaringsdeskundig als opvoeder, heb je een flinke dosis humor, beschik je over een flexibele, sociale en optimistische houding en wil je op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen andere gezinnen verder helpen?
Meld je dan nu aan als vrijwilliger!

Onderstaand een aantal vacatures. Deze vacatures zijn overigens niet allen van SWL gezinsondersteuning, maar ook van andere organisaties. 
klik hier voor het totale aanbod.