Skip to main content

Gezinsondersteuning

Voor verwijzers

Vrijwilligers van Gezinsondersteuning gaan verder dan een praatje bij een kop thee. Zij hebben kennis van en ervaring met opgroeiende kinderen. Zij kunnen ouders daarom goed bijstaan bij verschillende opvoedvraagstukken. Onze vrijwilligers hebben tijd en oprechte aandacht voor wat er speelt in het gezin.  Zij doen wat voor het gezin op dat moment het meest helpend is. Bijvoorbeeld met de kinderen iets leuks gaan doen, zodat moeder even tijd heeft voor zichzelf. Of meedenken over het omgaan met een kleuter die niet wil eten. Of ouders ondersteunen om vast te kunnen houden wat ze bij de hulpverlening hebben geleerd.

Incidentele gezinsondersteuning
Heeft een gezin kortdurend, praktische ondersteuning nodig? Even een steuntje in de rug, zodat ze daarna weer zelf verder kunnen? Ook dat kan bij Gezinsondersteuning SWL. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Inzet vrijwilliger

De vrijwilliger is (ervarings)deskundig en snapt waar ouders tegenaan kunnen lopen. Met tijd en oprechte aandacht ondersteunt hij of zij het gezin met wat zij op dat moment het hardst nodig hebben. Ouders ervaren rust en hervinden hun zelfvertrouwen. De inzet is gratis en kan ook plaatsvinden naast professionele ondersteuning. De vrijwilliger begint bijna altijd binnen drie weken na aanmelding. Hij/zij heeft ervaring met opgroeiende kinderen en weet waar ouders tegenaan kunnen lopen.

Wanneer verwijzen?

Je kunt bijvoorbeeld aan Gezinsondersteuning van SWL denken bij gezinnen waar een van de ouders een burn-out heeft, bij financiële nood of bij een scheiding. Of in situaties waar de problematiek van een van de kinderen zoveel tijd en aandacht vraagt, dat de andere kinderen in het nauw dreigen te komen. Er zijn heel veel mogelijkheden. Twijfel je of Gezinsondersteuning passend is? De coördinatoren denken graag mee!

Mogelijke verwijzers zijn: Rijnstad, MEE en VGGM.

swlingewaard gezingsondersteuning verwijzers lies de jong


Lees hier de ervaring van
Lies de Jong – Rijnstad

Werkwijze

Aanmelding van een gezin gaat in overleg. Bel/App Kaya Dielessen of Anita Blom of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De coördinatoren gezinsondersteuning komen bij het gezin langs om kennis te maken en meer te horen over de ondersteuning die het zoekt. Dan gaan ze op zoek naar een vrijwilliger die zo goed mogelijk aansluit bij de hulpvraag. Een vrijwilliger die wekelijks bij het gezin langskomt, die de tijd neemt om meer balans te vinden. Waarom moeilijk doen als een vrijwilliger met tijd en aandacht kan ondersteunen?

Kaya Dielessen

06-139 66 541
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anita Blom

06-835 80 598
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.