Skip to main content

Inzetten als vrijwilliger

Interesse in vrijwilligerswerk?

Bedenk dan wat je leuk vindt om te doen of te betekenen voor een ander of een organisatie.

Bekijk de vrijwilligersvacatures op onze website. Zit daar niets bij? Dan zou je ook je aanbod kunnen laten plaatsen. Bijvoorbeeld hond uitlaten of iemand helpen met zijn of haar administratie.

Wil je liever samen met iemand kijken naar de vrijwilligersvacatures of een oriënterend gesprek hebben? Neem dan contact op met Marjolijn Wehlburg via het Meldpunt.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 088-255 255 5

Soorten vrijwilligerswerk

Er zijn heel veel soorten vrijwilligerswerk. Zo kun je iets betekenen voor iemand als maatje, voor een gezellig praatje, hulp bij de Nederlandse taal of als zorgvrijwilliger om de mantelzorger even te ontlasten. Maar je kunt ook met een groepje vrijwilligers aan de slag gaan bijvoorbeeld bij Fort Pannerden of Kasteel Doornenburg. Of in afwisselende diensten als chauffeur bij 1 van de zorgcentra in Lingewaard. Kortom: er is heel veel mogelijk!

Hier staat een overzicht van het aanbod van de vrijwilligersvacaturebank. De vacatures die hierop staan, zijn niet alleen binnen SWL, maar ook van andere organisaties in Lingewaard.

VOG

Ga je aan de slag met kinderen, jongeren, kwetsbare mensen of met financiële zaken? Dan kan een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) van je gevraagd worden. Een vrijwilligersovereenkomst wordt opgemaakt door de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk gaat doen. Zo ben je verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk.

Over het algemeen worden onkosten die je maakt vergoed.