Skip to main content
0

Stichting Welzijn Lingewaard

Inzetvraag: In onderling overleg
Geplaatst 6 maanden 3 dagen geleden in Coaching en begeleiding geen verloopdatum

Beschrijving

Cochleaire implantatie is een operatie die bedoeld is voor dove en ernstig slechthorende volwassenen of kinderen.

Bij jonge kinderen zijn de gevolgen van doofheid en ernstige slechthorendheid ingrijpend. Voor het ontwikkelen van gesproken taal is gehoor immers onmisbaar. Bij mensen die vanaf zeer jonge leeftijd doof zijn, speelt communicatie via gebarentaal dan ook een belangrijke rol.

Mensen die na hun kindertijd doof zijn geworden hebben de gesproken taal al wel geleerd, zodat zij vaak communiceren via spreken en spraakafzien met eventueel ondersteunende visuele communicatie of ondersteunende hoortoestellen.
Als kinderen of volwassenen ondanks de hulp van hoortoestellen en hoortraining nauwelijks in staat zijn tot het waarnemen van gesproken taal, kan een cochleair implantaat uitkomst bieden.


Cochleair implantaat


Bij volwassenen wordt een ’nieuw’ horen getraind.
Bij revalidatie van volwassenen met een CI adviseren de CI-teams vaak om iemand uit de omgeving te zoeken die bereid is om voor een patiënt als oefenpartner op te treden tijdens de revalidatie. Tijdens de hoortraining bij het CI-team laat de hoortherapeut zien welke oefeningen gedaan kunnen worden, waarna de oefenpartner hiermee in de thuissituatie met een patiënt aan de slag kan.

Hierbij bied ik me aan als vrijwilligster om te oefenen met mensen die een CI hebben gekregen en die geen co- (oefen) therapeuten in hun naaste omgeving hebben.Vacaturenummer: 2023-01-10-002
Dit nummer altijd gebruiken in de communicatie met contactpersonen.

Contactgegevens

Contactpersoon: Marjolijn Wehlburg
Tel. 088 - 2552 555
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:  Klik hier

Meld je aan voor dit vrijwilligerswerk

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Locatie

Cuperstraat 9, 6681 AR Bemmel
3173 hits Aanbevolen: